خالبرداري در كرج
خالبرداري در كرج
خال شايع ترين و متداول ترين ضايعه ي پوستي است. در واقع يك جور تومور پوستي است كه از سلول هايي به نام ملانوييت (سلول رنگ دانه اي) ساخته مي شود.سلول هاي ملانوييت، سلول هاي سازنده ي رنگ دانه ي پوست هستند كه به صورت پراكنده در پوست وجود دارند.گاهي اوقات در كنار هم و به صورت گروهي جمع مي شوند و سلول خال را به وجود مي آورند. رنگ خال ها از روشن تا تيره متغير است و بستگي به تعداد سلول ملانوييت تشكيل دهنده هاي آن دارد. گاهي اوقات اين سلول ها داراي مو هستند و خال هايي مودار را ايجاد مي كنند.
برخي از افراد از خال هاي خود ناراضي هستند و حس مي كنند با انجام خالبرداري در كرج چهره خود را زيباتر مي كنند اما ناگفته نماند كه برخي از خال هاي پوستي بسيار عميق و ريشه دار هستند و بدون انجام انواع آزمايشات پزشكي نبايد آنها را حذف نمود زيرا عوارض ديگري براي فرد به وجود مي آورد.
انواع خال ها
خال هاي مادرزادي: معمولاً از زمان تولد نوزاد همراهش هستند. از هفته ي دوازده حاملگي در جنين ايجاد مي شود و هنوز دليل خاصي براي بروز آن پيدا نشده است. گاهي هم در 2 سال اول زندگي بروز مي كنند. مي توانند در اندازه ها، رنگ ها و مكان هاي مختلف باشند. اغلب بي ضرر هستند و رشد خوش خيمي دارند و نشانه ي هيچ بيماري اي نيستند.
خال هاي اكتسابي: ممكن است به دنبال تماس با نور آفتاب، بلوغ، حاملگي يا تجويز هورمون هاي غدد فوق كليه ايجاد يا تشديد شوند. و در دوران نوجواني به حداكثر بروز خود مي رسند و بروز آن ها پس از 30 سالگي بسيار اندك است. بيشتر خال هاي اكتسابي بر روي بخش هاي در معرض آفتاب پوست پديد مي آيد و اگر در نواحي پوشيده از آفتاب ايجاد شود يا بعد از 30 سالگي ايجاد مي شود يا تغيير مي كند بايد مشكوك تلقي شود. (توماس پي. هبيف.2011) خال هاي اكتسابي بر اساس عمق به سه دسته ي سطحي، مركب و داخل پوستي تقسيم بندي مي شوند.
خالبرداري و برداشتن لك هاي صورت يكي از روش هاي نوين درماني است و بسياري از افراد براي زيباتر شدن اقدام به برداشتن خال هايشان مي كنند. برخي از افراد به مرور زمان و به دلايل مختلفي صورتشان خال مي افتد.
اكثر خانم ها به روش هاي موقت رو آورده و با زدن كرم پودر و كرم هاي گريم سعي در پوشاندن خال و لك هاي صورتشان دارند كه اين راهكارها شايد براي مدت كوتاهي جواب بدهد اما در طولاني مدت باعث افتادگي پوست، پيري زودرس و افرايش لك و خال مي شوند و درمان خال تنها با هدف زيبايي صورت نمي گيرد بلكه براي بيماراني كه به ملانوم مبتلا شده اند ضروري است.
نكته قابل توجه اين است كه براي برداشتن خال هاي قسمت هاي مختلف بدن ابتدا بايد با انجام آزمايشات و معاينات دقيق صورت گيرد و ابتدا از خال نمونه برداري گردد تا پزشك بتواند وضعيت بافت خال را در زير ميكروسكوپ مورد بررسي دقيق قرار دهد.
روش هاي خالبرداري در كرج
سوزاندن خال : يكي از روش هاي قديمي برداشتن خال سوزاندن آن به وسيله دستگاه كوتر از طريق ايجاد گرما به وسيله جريان برق است. استفاده از اين روش سبب مي شود قسمت هاي عميق و فرورفتگي چاله مانندي در پوست ايجاد گردد . اين روش بيشتر در گذشته براي برداشتن خال هاي ريز و سطحي كاربرد داشت . امروزه دستگاه هاي راديو فركانسي جايگزين دستگاه هاي كوتر شده اند كه اثر كمتري روي پوست مي گذارند.
برداشتن خال با نيتروژن مايع : براي برداشتن برخي خال هاي ديگر، مي توان خال را با نيتروژن مايع منجمد كرد. استفاده از دستگاه كرايو براي منجمد كردن و فريز كردن ضايعات پوستي مانند خال ، زگيل، كك و مك، ميخچه و برخي ضايعات پوستي ديگر ميباشد.ازت مايع درون اين دستگاه سرماي شديدي حدود 196- درجه سانتي گراد دارد. وقتي محتويات دستگاه كرايو روي ضايعه ي پوستي موردنظر اسپري ميشود درجه حرارت بافت ضايعه موردنظر را به شدت و با سرعت بسيار زيادي كاهش ميدهد كه باعث انجماد و فريزشدن بافت موردنظر و مرگ سلولي آن خواهد شد.
برداشتن خال با ليزر: ليزر يك فن آوري جديد علمي است كه در برداشتن خال كاربرد دارد. در روش ليزر از امواج ليزر براي تخريب يا تراش خال استفاده مي شود. اين روش جراحت يا زخم به همراه ندارد زيرا در آن نيازي به برش پوست يا بخيه نيست و بيمار درد كمتري را احساس مي كند كه اين روش مناسب خال هاي صاف و قهوه اي يا سياه رنگ است. برداشتن كامل خال بين يك تا سه جلسه درمان نياز دارد. اين روش براي خال هاي بسيار بزرگ يا خال هايي كه از پوست بيرون زده اند مناسب نيست.در اين روش يك داروي بيهوشي سطحي در ناحيه تزريق مي شود تا ناحيه بي حس شود و سپس نور ليزر را مستقيما به خال مي تابانند تا آن را گرم كند و بتركاند و اين روش بدون درد است، و از اين رو خطر ايجاد جاي زخم در آن كمتر است. براي خال هايي كه شكلي غيرمعمولي دارند توصيه نمي شود. پس از درمان، ناحيه مورد نظر كمي قرمز رنگ شده و يك پوست زخم ايجاد مي شودكه در نهايت پس از چند هفته مي افتد. خطر ايجاد عفونت در روش برداشتن خال با ليزر به شدت كاهش پيدا مي كند.
برداشتن از طريق جراحي كه يكي از پركاربردترين روش است : خال ها با بي حس كردن پوست و حذف بخش رشد كرده با قيچي يا با چاقوي جراحي خال برداشته مي شوند. سه روش براي برداشتن خال صورت و بدن با جراحي وجود دارد:خارج سازي كامل تراشه اي، بيوپسي پانچ و جراحي برشي .
نكاتي و توصيه هاي مركز پوست سامان براي خالبرداري
خال ها با تشخيص پزشك بايد برداشته شوند.
خال هايي كه به طور ناگهاني دچار تغييراتي مثل پيدا كردن حاشيه نامنظم، نامنظم شدن رنگ خال، پيدا كردن حاشيه غير قرينه، خارش، التهاب، خونريزي و … شوند، بايدتحت نظر پزشك و با انجام آزمايش هاي لازم در اين زمينه برداشته شود.
خال هاي بد خيم بهتر است برداشته شوند ، با آزمايش تكه برداري آسيب شناسي مي توان متوجه بدخيمي خال شد.
براي برداشتن خال چه با ضرورت طبي و چه به خاطر زيبايي بايد آزمايش هاي آسيب شناسي و پاتولوژي روي خال صورت بگيرد.
اكثريت خال ها و لكه هاي پوستي خوش خيم هستند و خطر ابتلا به سرطان پوست در آنها بسيار كم است.
خال هايي كه در معرض اصطكاك يا تحريك مداوم هستند، مثل خال هايي كه در ناحيه ريش آقايان هستند يا خال هايي كه در ناحيه كمربند يا آرنج قرار دارند بهتر است برداشته شوند .
اگر بعد از برداشتن، خال مجددا عود كرد حتما بايستي به پزشك مراجعه كرد.
احتمال اسكار بعد از عمل خال، بستگي به مهارت پزشك و نوع ترميم پوست بيمار دارد.
مراقبت هاي بعد از خالبرداري
بعد از خال برداري نبايد تا 24 ساعت به پوست اب بخورد.
مرتبا روي جاي سوختگي از كرم سوختگي و كرم هاي ديگر استفاده شود.
بعد از خالبرداري بهتر است يك هفته بيرون نرويد تا نور خورشيد باعث ايجاد لك در اين نواحي نشود.
بعد از اينكه زخم ها تا حدودي رو به بهبودي رفتند از كرم ضد افتاب بدون رنگ استفاده كنيد زيرا رنگ هاي موجود در كرم به زير پوست نفوذ كرده و ايجاد لك ميكنند.
برچسب: ،
ادامه مطلب